"Bismillaah hirRahmaanir Rahiim"(dengan nama Mu ya Allah yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang)... "Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh"(salam sejahtera)... "jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada ANDA yang sudi meluangkan masa menjenguk halaman yang tidak seberapa ini..."Ya Allah, berikanlah kejayaan kepada Mohd Fadzil Bin Mohd Amin..

Rabu, 30 November 2011

Ternyata

Ternyata kuasa minda yang berkobar-kobar selalu saja dikalahkan dengan realiti depan mata. Banyak sungguh manusia sebegitu. Ada yang kuasanya lemah, putus asa, langsung tidak bersedia. Apa yang terhasil pula indah berbunga-bunga. Sedikit demi sedikit mula menyesuaikan diri untuk suasana nyaman yang terhidang langsung depan mata. Dan seterusnya.

Kamu yakin. Kamu bersedia. Tawakal. Itu semua bukankah tanda keimanan mu. Percayalah, jika bukan manusia yang akan menerima kuasa hangat keimanan mu itu. Maka alam akan memahaminya. Fitrah semulajadi mereka gembira mendengar dan menyahut kalam-kalam yang mengagungkan Tuhan.

Aku rindu pada suasana sepi sendiri berdua-duaan denganMu. Langit terbuka luas. Suara untukMu jelas. Sehingga harapan diberi belas.

Getarlah duhai hati. Laksana mereka. "Wajilat qulubuhum".

Tiada ulasan: